KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podaj dalej! Dobry uczynek!

Zawsze można pomagać innym!!!

Udowodnili to nasi uczniowie podejmując się zrobienia 100 dobrych uczynków z okazji 100-ej rocznicy urodzin świętego Jana Pawła II.
Oto one:
1. Bawię się z siostrą.
2. Pomagam mamie wyciągać pranie.
3. Podlewam kwiatki na balkonie.
4. Szykuję mnie i siostrze wodę do kąpieli.
5. Dzwonię przez Messenger do dziadków.
6. Ścieram kurze u siebie w pokoju.
7. Odkurzam dywan w salonie.
8. Pomagam ze śmieciami.
9. Chodzę pomagać tacie.
10. Pomagałem babci przy porządkach w ogródku.
11. Zaadoptowaliśmy nowe zwierzątko.
12. Oddaliśmy małe ciuchy na zbiórkę.
13. Pomagałem kosić trawę dziadkowi.
14. Przynoszę mamie z piwniczki ziemniaki na obiad.
15. Wyjęłam naczynia ze zmywarki.
16. Bawiłem się z psem.
17. Zaśpiewałam babci Sto lat przez telefon i złożyłam życzenia.
18. Umyłam miseczkę na jedzenie dla kota.
19. Pozamiatałem w kuchni.
20. Umyłem lustro w łazience.
21. Pomodliłam się.
22. Odwiedziłam babcię i pomogłam jej w ogródku.
23. Wywiesiłam pranie.
24. Nakarmiłam króliki.
25. Pomagałam mamie w obiedzie.
26. Śpiewałam przy kapliczce na nabożeństwo majowe.
27. Byłam na cmentarzu zapalić lampki.
28. Zadzwoniłam do prababci.
29. Posprzątałem kuchnię.
30. Pomogłam mamie przy wczorajszym obiedzie.
31. Bawiłam się z kuzynem.
32. Wyniosłam śmieci.
33. Zaprowadziłam rower siostry do serwisu
34. Bawiłem się z wnukiem cioci.
35. Wnosiłem zakupy z samochodu.
36. Otwierałem bramę wujkowi i cioci.
37. Zrobiłem teatrzyk dla młodszej siostry.
38. Pomagałem tacie naprawiać fotel.
39. Posprzątałam chomikowi w klatce.
40. Narysowałam rysunek dla babci.
41. Biłem brawo na balkonie dla lekarzy i pielęgniarek.
42. Zadzwoniłem do babci i dziadka.
43. Pokładałam rzeczy na biurku.
44. Grałem z kolega w grę na komputerze.
45. Sprzątałam kilka razy w pokoju, w szafkach, na półkach, na łóżku.
46. Dzieliłam się z siostrą zabawkami.
47. Pomagam się ubierać mojej siostrze.
48. Podarowałam swojej młodszej siostrze swoje zabawki.
49. Uczę moją siostrę j. angielskiego: kolory i cyfry.
50. Kontaktuję się z bliskimi przez telefon np. z babcią, z kuzynką, z ciocią.
51. Pomagam tacie na działce budować ściankę wspinaczkową i altanę.
52. Pomagam rodzicom w gotowaniu obiadów i robieniu ciast np. ciasto na pizzę, pierogi leniwe, ciasto drożdżowe itp.
53. Wychodzę na spacer z psem.
54. Pomagam rodzicom sprzątać w domu.
55. Czasami usypiam moją siostrę i opowiadam jej bajkę.
56. Bawię się z siostrą i zajmuję się nią gdy rodzice nie mogą.
57. Pocieszam siostrę gdy jest smutna.
58. Robię prace plastyczne i prezenty dla dziadków (wysyłam im pocztą).
59. Robię prezenty dla rodziców na różne okazje np. urodziny.
60. Pomogłem mamie w sprzątaniu kuchni i pokoju.
61. Posprzątałem w swoim pokoju.
62. Masowałem plecy mamie kilka razy.

63. Pomogłem w wieszaniu prania.
64. Sumiennie odrabiałem lekcje.
65. Pościerałam kurze w całym domu.
66. Poukładałem rzeczy w szufladzie.
67. Nauczyłem się sznurować buty.
68. Pościeliłem sam łóżko.
69. Narysowałam dla mamy laurkę.
70. Zaśpiewałam dla mamy piosenkę.
71. Grałem z bratem w grę i pozwoliłem mu wygrać.
72. Układałem łyżki i widelce w szufladzie.
73. Oddałem zabawki młodszemu bratu.
74. Wymieniłem worki w koszu na śmieci.
75. Pamiętałam pomodlić się za ludzi chorych i lekarzy.
76. Poukładałem buty w szafce w przedpokoju.
77. Podlałam kwiatki w całym domu.
78. Napisałem mamie listę zakupów.
79. Wycierałem kurze na szafkach.
80. Modliłam się za moją rodzinę.
81. Nakarmiłem świnkę morską.
82. Umyłem zlew w łazience.
83. Czytałem młodszemu bratu komiks.
84. Dałem psu wodę i jedzenie.
85. Grałem z bratem w gry planszowe.
86. Umyłem auto mamie.
87. Zrobiłam ciasto dla rodziny.
88. Sprzątałem w komórce.
89. Zmywałem naczynia.
90. Poprawiłem humor koleżankom i kolegom.
91. Modlimy się o zdrowie w rodzinie.
92. Wnoszę zakupy do domu.
93. Dbam o kota Euforię i psa Ksenę.
94. Umyłam okna.
95. Pomogłem nieść zakupy.
96. Skosiłem trawę.
97. Zrobiłem mamie obiad.
98. Naprawiałem ławkę.
99. Nosiłam jedzenie na stół.
100. Zrobiłam bratu herbatkę i kanapki.

Pomagajmy innym każdego dnia!