KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

logo

Alan Bartosz – uczeń klasy I LO od lat walczy z ciężką chorobą genetyczną (Taya-Sachsa), która prowadzi do zniszczenia komórek nerwowych w mózgu i rdzeniu kręgowym. Niestety, mimo że Alan jest bardzo dzielny, to choroba nie daje za wygraną. Największym marzeniem chłopca jest zakup specjalisty...

13 października 2021 r. do naszego Ośrodka zawitała telewizja regionalna TVP3 Łódź, która uczestniczyła w obchodzonym u nas Dniu Białej Laski. Relacja z tej wizyty została pokazana w Łódzkich Wiadomościach Dnia od 07:18 minuty programu....

15 października obchodzimy Dzień Białej Laski.   W naszym Ośrodku nigdy nie zapominamy o święcie osób niewidomych i słabowidzących. Ma ono zwrócić uwagę na problemy, z jakimi we współczesnym świcie borykają się osoby z dysfunkcją wzroku. W ramach obchodów Dnia Białej Laski, kt&oacu...

Specjalistyczne Centrum Wspierające Edukację Włączającą w Łodzi

Miasto Łódź realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Pilotażowe wdrożenie modelu Specjalistycznych Centrów Wspierających Edukację Włączającą (SCWEW)”.  Czas realizacji: 1 lipca 2021 r. – 30 czerwca 2023 r. Celem projektu jest poprawa dostępności usług edukac...

Konsultacje

27.09.2021

Konsultacje

27.09.2021

30 września i 1 października 2021 r. w godz. 14.30-16.00 odbywają się konsultacje z nauczycielami. Zapraszamy zainteresowanych rodziców po uprzednim umówieniu terminu z wychowawcą klasy. ...