KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nauczanie zdalne przedłużone

Szanowni Rodzice, Drodzy Uczniowie,

w związku z przedłużeniem przez Ministerstwo Edukacji Narodowej czasu edukacji zdalnej do 26 czerwca czyli do końca zajęć szkolnych, informuję, iż w tym okresie zgodnie z wytycznymi Ministerstwa mogą odbywać się zajęcia Wczesnego Wspomagania Rozwoju, zajęcia rewalidacyjno-wychowawcze oraz konsultacje dla wszystkich uczniów, a także zajęcia opiekuńczo-wychowawcze dla oddziałów przedszkolnych i klas 1-3 szkoły podstawowej.

Jednak w związku z przeprowadzanymi egzaminami i koniecznością zapewnienia absolwentom i uczniom zdającym egzaminy bezpieczeństwa sanitarnego, w/w zajęcia i konsultacje mogą odbywać się:

1. zajęcia Wczesnego Wspomagania Rozwoju: w dniach 1-4, 15, 17-18 (po południu), 25-26 czerwca,

2. zajęcia rewalidacyjne: rehabilitacja wzroku: 1-4 czerwca, 25-26 czerwca,

3. brajl, logopedia, orientacja przestrzenna w dniach 25-26 czerwca.

Pozostali nauczycieli prowadzący zajęcia rewalidacyjne pracują tylko zdalnie.

Od 7 czerwca (niedziela) absolwenci i uczniowie zdający egzamin maturalny i następnie egzaminy zawodowe będą przebywać w internacie, zgodnie z ustalonym planem.
Ostatni egzamin zawodowy odbędzie się w niedzielę 28 czerwca.

Wszelkie sprawy prosimy załatwiać telefonicznie 42 657 79 41 w godzinach 10.00-14.00 lub przez e-mail: kontakt@sosw6.elodz.edu.pl.

Nadal realizowane jest kształcenie na odległość.