KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Zajęcia biblioteczne w przedszkolu

W ramach projektu "Poznajemy, doświadczamy" grupa przedszkolna "Dzikie Koty" udała się do biblioteki, gdzie nasza Pani z biblioteki przygotowała specjalnie dla nas zajęcia, które przybliżyły nam kulturę i zwyczaje panujące w Japonii. Mogliśmy wysłuchać muzyki tego kraju, nauczyć się kilku sł&oacut...

Odważne przedszkolaki

W ostatnim czasie, dzielne przedszkolaki wiele rozmawiały o odwadze. Dowiedziały się, czym jest odwaga, co to znaczy być odważnym oraz kto nim jest. Ostatecznym sprawdzianem dowodzącym ich męstwa był test strażackiej zwinności i dokładności, który dzieci zdały śpiewająco! Do zadań przedszkolaków należał...

Ślubowanie klas pierwszych

Tradycyjnie w naszej szkole przed Dniem Edukacji Narodowej odbyło się uroczyste ślubowanie klas pierwszych. 12 i 13 października uczniowie szkoły podstawowej, liceum, technikum masażu i technikum prac biurowych oraz słuchacze szkoły policealnej złożyli na sztandar Ośrodka przed Panią Dyrektor Anną Tomaszewską uroczyste...

Dzień Ratownictwa Medycznego

13 października to Ogólnopolski Dzień Ratownictwa Medycznego. Po raz pierwszy ten dzień był obchodzony w 2006 roku. W przeddzień tego dnia, w celu promowania pierwszej pomocy wśród dzieci, do naszego Ośrodka został zaproszony ratownik medyczny. Przeprowadził on z dziećmi zajęcia pokazowe z pierwszej pom...

Z wizytą w Pałacu Poznańskiego

7 października uczniowie klas 3 LO, 3 TB i KKZ zwiedzali  Pałac Izraela Poznańskiego. Cofając się w czasie o 119 lat zwiedzili wnętrza rezydencji łódzkiego fabrykanta oraz zewnętrzny ogród w stylu francuskim. Dzięki przygotowanej tyflografice i modelom 3D zajęcia były dostępne dla uczniów niew...

"Stwory i Potwory"

8 października uczniowie klasy 1a, 1u, 2a, 2b i 2z brali udział w warsztatach w Muzeum Archeologicznym i Etnograficznym w Łodzi przy Placu Wolności. „Stwory, potwory i inne zmory”. Na początku warsztatów uczniowie poznali rodzaje stworów, które znane są z opowieści i z różnych dz...

Sensoryczna jesień w przedszkolu

Nasze przedszkolaki rozpoczęły jesienny blok tematyczny. Wszystkimi zmysłami chłonęły wiedzę i doświadczały to, co w przyrodzie najpiękniejsze! Stworzyły również kącik jesienny, któremu dodały uroku piękne wrzosy przesadzone przez nich do nowych donic. Ścieżka sensoryczna to pewnego rodzaju tor przesz...

Alpaki w przedszkolu

We wrześniu rozpoczęły się nasze cykliczne zajęcia z alpakoterapii. Podczas tych zajęć dzieci doświadczyły radości obcowania ze zwierzętami. Mogły je głaskać, karmić, czesać, a nawet przejść się z nimi na krótki spacer. Dzieci przełamały swoje obawy i lęki przed kontaktem z nimi. Przekonały się także, że alpaki ...

Dzień Kropki

04.10.2021
Dzień Kropki

Dzień Kropki

04.10.2021

W naszym przedszkolu, jak w wielu miejscach na świecie, świętowaliśmy Dzień Kropki. Bawiliśmy się wspólnie tworząc z kolorowych kropek portret naszej przedszkolnej grupy. Wpierw w rytm muzyki kreśliliśmy pętle i spirale na kartonie, następnie przyklejaliśmy kropki, na których każdy z nas narysował swoją...

Specjalistyczne Centrum Wspierające Edukację Włączającą w Łodzi

Miasto Łódź realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Pilotażowe wdrożenie modelu Specjalistycznych Centrów Wspierających Edukację Włączającą (SCWEW)”.  Czas realizacji: 1 lipca 2021 r. – 30 czerwca 2023 r. Celem projektu jest poprawa dostępności usług edukac...